meer handige tools
print alt codes vreemde tekens

Alt-codes van sneltoetsen van aparte leestekens en symbolen

Zoek je alt code in een overzicht van de meest gangbare alt-toetsen om vreemde tekens en symbolen in een tekst te kunnen voegen.

Tip: klik op een teken voor snel kopiëren.

Alt codes

Alt-codes zijn een manier om speciale tekens en symbolen in te voeren op een computer. Ze worden geactiveerd door op de Alt-toets te drukken en vervolgens een code in te voeren met de numerieke toetsenbord. De meeste codes zijn driecijferige codes die de oorspronkelijke uitrustingsfabrikanten (OEM) gebruiken, maar er zijn ook viercijferige codes die ANSI (Later Windows) worden genoemd. Deze codes werden ontwikkeld door IBM en door Microsoft aanvaard om Unicode-tekens in te voeren. Om het symbool van de euro in te voeren, zou u de "Alt" toets ingedrukt houden en vervolgens 0128 op het numerieke deel van het toetsenbord invoeren.

Alt-codes werken het beste als de Num Lock-toets aanstaat. Als je een teken met een alt-code wilt invoeren, houd je de alt-toets ingedrukt en voer je de code in met de numerieke toetsenbord. Als alternatief kunnen sommige toepassingen speciale code-invulvelden hebben om tekens in te voeren.

Het is ook mogelijk om bepaalde tekens te typen met een combinatie van de Alt-toets en de toetsenbordcodes. Bijvoorbeeld, om een circumflex-accentteken (â) te maken, drukt u de Alt-toets ingedrukt en voert u de code 0226 in met het numerieke toetsenbord. Alt-codes kunnen worden gebruikt om speciale tekens en symbolen in te voeren in documenten, zoals Word-documenten, HTML-codes, opmerkingen in broncode, e-mails en andere tekstverwerkingsprogramma's. Veel programmeurs gebruiken deze codes om tekens te maken waarvoor geen toetsen beschikbaar zijn op het toetsenbord, zoals het copyrightteken (©), de euro-teken (€) en het division.

Vreemde tekens

Alle alt-codes die je kunt gebruiken voor vreemde tekens in een tekstverwerker kun je hier vinden. Staat er eentje niet bij? Stuur dan een berichtje via contact. Je bent nu op dé site voor elke alt code. Het is makkelijk en snel werken als je alt-codes binnen je bereik hebt. Hier heb je een overzicht van alle alt-toetsen. Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om bijzonder leestekens te vinden en te kopiëren. Een overzicht van alle altcodes voor een tekstverwerker als microsoft Word of Apple Pages heb je hier gevonden.

Speciale tekens en sneltoetsen

Voor alle sneltoetsen zijn er alt-codes. Met een alt code kun een speciaal teken tevoorschijn toveren welke niet standaard op het toetsenbord te vinden is. Deze vreemde tekens zijn ASCII tekens. ASCII is de afkorting van American Standard Code for Information Interchange en is een standaard van een aantal letters en leestekens. Iedereen heeft wel eens een smiley of vreemd teken nodig dat niet snel te vinden is op het toetsenbord. Je hoeft nu niet meer verder te zoeken naar deze alt code. Het alt-code overzicht kun je op www.vreemdetekens.nl eenvoudig printen en ophangen naast je beeldscherm. Een Hiermee heb je snel de meest gangbare altcodes binnen je bereik. Veel plezier met het gemak van deze website!
Alt toetsenAlt tekensSpeciale tekens